Hopp direkte til innhold
Vegetarisk medisterkaker
Foto: Shutterstock

Vegetariske "medisterkaker"

Det ville vært løgn å si at disse smaker akkurat som ekte medisterkaker. De er allikevel et strålende alternativ for den som ønsker noe lettere, eller bare ønsker å prøve noe nytt. De er også rike på protein og fiber, og derfor mettende.

Porsjoner 3
Tidsbruk 20-40 min
Vanskelighetsgrad Medium

Disse smaker ekstra godt sammen med rødkål, kokte poteter og brun saus.

Slik gjør du

  1. Mos kikertene i en stor bolle sammen med krydderet. Finhakk eller smuldre tofuen og bland den sammen med kikertene.
  2. Tilsett havregryn og spe med væske mens du knar deigen godt. La deigen stå og svelle i ca. 15 minutter.
  3. Tilsett havremel/kikertmel og kna deigen godt igjen. Tilsett eventuelt mer væske eller mer mel til du får en fin og seig deig. Form runde kaker med hendene eller med skje.
  4. Stek i stekepanne på middels varme på begge sider til de er gylne.

Næringsinnhold per porsjon

Energi 187 kcal
Fett 8,6 g (31 E%)
Mettet fett 1,3 g
Karbohydrater 16,9 g (36 E%)
Sukkerarter 1,4 g
Fiber 6,9 g (6 E%)
Protein 12,7 g (27 E%)
Salt 1,6 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein)

Oppskriften er basert på veganmisjonen.no sin oppskrift på kjøttfrie kjøttboller.