Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Bilde av Magne Wang Fredriksen
Foto: Christine Kristoffersen, Hjernerådet

Magne Wang Fredriksen ny generalsekretær i LHL

LHLs sentralstyre har ansatt Magne Wang Fredriksen som ny generalsekretær. Wang Fredriksen kommer fra stillingen som generalsekretær i MS-forbundet, hvor han har vært siden 2021. Tidligere har han også vært generalsekretær i Norges Parkinsonforbund.

Else Magni Horten, styreleder i LHL

Vi er svært glade for å kunne ønske Magne Wang Fredriksen velkommen som ny generalsekretær i LHL. Hans brede erfaring og engasjement for pasient- og brukerorganisasjoner vil være en stor ressurs for oss. I tillegg har han dyp forståelse for helsetjenestens utfordringer i årene fremover. Vi ser frem til å jobbe sammen med Magne for å styrke LHLs arbeid på vegne av våre pasientgrupper.  

Else Magni Horten, styreleder i LHL

Wang Fredriksen har en omfattende bakgrunn innen frivillighet og helsesektoren. Han er styreleder i Hjernerådet, styremedlem i Stiftelsen Dam og styremedlem i Virke Ideell og Frivillig. I tillegg har han vært medlem av den regjeringsoppnevnte Helsepersonellkommisjonen og ekspertgruppen for utvikling av den nye Prioriteringsmeldingen i helsetjenesten. Fredriksen er også oppnevnt til Helse- og omsorgsdepartementets kontaktforum for brukere av helse- og omsorgtjenesten. 

Jeg er svært takknemlig for tilliten jeg har fått fra LHL. Dette er en organisasjon med en stolt historie og et viktig samfunnsoppdrag. Jeg ser frem til å bidra til videreutviklingen av LHL og arbeidet for våre medlemmer. LHL har store muligheter og jeg gleder meg til å bidra til dette sammen med dyktige ansatte og engasjerte tillitsvalgte.

Magne Wang Fredriksen
Magne Wang Fredriksen

Wang Fredriksen tiltrer stillingen som LHLs generalsekretær 1. januar 2025.

LHL er en av landets største pasientorganisasjoner med ca. 54 000 medlemmer og 240 lokallag rundt om i hele Norge. Organisasjonen jobber for å ivareta interessene til mennesker med hjerte-, kar- og lungesykdom, allergi, hjerneslag, afasi - og deres pårørende. 

For ytterligere kommentarer fra Wang Fredriksen eller Horten kontakt Lars F. Hjetland, samfunn- og helsefagsjef i LHL, på 94 37 06 53.