Hopp direkte til innhold
Tone Trøen

Stortingspresidenten åpnet LHL-sykehuset Gardermoen

I dag, torsdag 7. juni, ble LHL-sykehuset Gardermoen offisielt åpnet. Med over 200 gjester tilstede foretok stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen den offisielle snorkuttingen – med skalpell.

Etter tre måneders drift er LHL-sykehuset Gardermoen nå offisielt åpnet. Med et høytidelig arrangement i sykehusets foajé fikk de over 200 inviterte gjestene overvære en videohilsen fra statsminister Erna Solberg, rørende pasienthistorier og tanker om fremtidens helseutfordringer presentert av Kåre Hagen, senterleder på senter for velferds- og arbeidslivsforskning ved OsloMet.

Videohilsen fra Erna Solberg

– Dette er en utrolig stor dag. LHL har spilt en helt vesentlig rolle i norsk helsevesen i 75 år, og jeg er helt sikker på at det kommer LHL til å fortsette å gjøre, understreket Trøen før hun kuttet åpningssnoren med skalpell, med sykehusdirektør Siri Skumlien og Frode Jahren, generalsekretær i LHL ved sin side.

Tone Trøen og Siri Skumlien kutter åpningssnoren med skalpell

Med over 200 gjester tilstede foretok stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen den offisielle snorkuttingen – med skalpell.

Sykehus og pasientorganisasjon hånd i hånd

Åpningen ble ledet av virksomhetsleder ved LHL-klinikkene Skibotn, Stine Jacobsson Strømsø. Sammen med sykehusdirektør Siri Skumliens velkomsttale og generalsekretær i LHL, Frode Jahrens historiefortelling, knyttet Strømsø seansen sammen i ekte LHL-ånd – verdidrevet og pasienten i sentrum.

– Vi er med på å bygge pasientenes helsetjeneste, og dette sykehuset er et bevis på hva vi klarer hvis vi løfter sammen, sa Jahren stolt.

Med kulturinnslag, hilsninger og gaver fra viktige samarbeidspartnere ble åpningen komplett.