Hopp direkte til innhold

LHLs podkast - om helse Helsepodden LHL

LHL gir nå pasienter, pårørende og helsepersonell en ny kanal for informasjon og kunnskap.

Du kan også høre den i iTunes eller i din podkast-app. Søk opp LHL.

Podkast om nøtteallergi: Hva er nøtteallergi og hvordan arter dette seg for den som har dette? LHL gir deg råd og tips til hvordan du best mulig kan leve med nøtteallergi.

 

Podkast om pollenallergi: Hva er pollenallergi og hvordan arter dette seg for den som har dette? LHL gir deg råd og tips til hvordan du best mulig kan leve med pollenallergi, hvilke alternativer har du til vaksinering?

 

Podkast om melkeallergi: Melkeallergi er den vanligste matallergi hos små barn. Når voksne ikke tåler melk er det melkesukkeret eller laktose man reagerer på. Men hva er forskjellen? Har får du høre og lære om begge tilstandene, og hvordan man kan leve best med melkeallergi. 

 

Podkast om fritt behandlingsvalg: Atle Larsen, jurist og pasientombud i LHL, snakker om temaet fritt behandlingsvalg.

 

Podkast om matallergi i skole og barnehage: Nøttefrie skoler er pasé. I denne episoden setter vi fokus på hvordan barn, foreldre og skole, barnehage sammen kan tilrettelegge for en trygg hverdag med matallergi.

 

Podkast om rare allergier: I praksis er det mulig å være allergisk mot det aller meste. I denne episoden snakker vi om sjeldne og merkelige allergier, som allergi mot kjøtt, kakerlakker og parasitter. Visste du at katter kan være allergisk mot mennesker?

 

Podkast om fatigue (utmattelse): Fatigue er noe som fortsatt ikke er så godt kjent og kan ramme mange med kronisk sykdom. Hva er fatigue og hvem kan få fatigue? I denne episoden forteller to brukere om sine erfaringer med å leve med fatigue.

 

Podkast om blodtrykk: Hva er egentlig blodtrykk og hvorfor bør vi måle blodtrykket? I denne episoden vil du få høre om hvordan blodtrykket bør måles og hvorfor dette er viktig. Hvordan kan blodtrykket påvirkes?

 

Podkast om allergivennlige planter og blomster: Hvilke blomster og planter bør du unngå hvis du er allergisk - og hvilke er allergivennlige.

 

Podkast om medisinstart: Om tilbudet Medisinstart. Hva det er og hvem som kan få dette på apotekene. Erfaringer fra en hjertepasient.

 

Podkast om renhold: Såpe er ut - vann er inn. Vasker du riktig? Valg av metode for renhold i hjemmet har stor betydning for inneklima og helse

 

Podkast om afasi: Afasi er en språkforstyrrelse som følge av sykdom eller skade i hjernen. I denne episoden skal du få høre mer om dette og hvordan man kan leve godt selv om man har problemer med språket. 

 

Podkast om kols: I denne episoden forteller lungespesialist Olav Kåre Refvem om kols. Mange vet ikke at de har kols. Hva er det? Hvordan behandle og hvordan leve best med sykdommen.

 

Podkast om søvnapné: I denne episoden forteller overlege og søvnspesialist Nils Henrik Holmedahl i LHL, og Pål Stensaas, leder i Søvnforeningen, om søvnapné. Mange i Norge har søvnapné og vet det ikke selv. Hva er søvnapné og hvordan arter dette seg? Lytt på denne episoden av helsepodden.

 

Podkast om astma: I denne episoden forteller lungespesialist Olav Kåre Refvem om astma. Hva er det? Hvordan behandle og hvordan leve best mulig med astma.

 

Dette prosjektet er støttet av Stiftelsen Dam

Støttet av Stiftelsen DAM

Alltid tilgjengelig

Målet er å produsere og skape god faglig informativ helseinformasjon som er tilgjengelig uavhengig av tidspunkt når brukerne/lytterne trenger det mest.

Målgruppene for podkasten

  1. Mennesker som er rammet av hjerte-, kar- eller lungesykdom.
  2. Pårørende, i form av partner, familie, arbeidsgiver/kollegaer.
  3. Barn som sitter inne med mange spørsmål når mor eller far blir rammet.
  4. Helsefaglige studenter/Helsearbeidere.