Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Donasjoner og behandling av personopplysninger

LHL er medlem av innsamlingskontrollen (IK). Det gir deg trygghet for at innsamlinger til LHL drives ansvarsfullt og at dine gaver går til formålet.

LHL jobber hver dag for mennesker med hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, afasi, astma og allergi og deres pårørende.

Sikker betaling

LHL bruker Nets Netaxept, slik at du trygt kan gi ditt bidrag på nett. Netaxept er en sikker betalingsmåte som gjør det enkelt for deg å betale direkte med Visa, MasterCard, BankAxept eller Vipps.

Personvern

Du skal alltid føle deg trygg og ha tillit til oss. Alle personopplysninger behandles i henhold til gjeldende lov- og regelverk om personvern. Vi håndterer personopplysningene dine med respekt og lar deg ha kontroll over dem.

LHL behandler dine personopplysninger konfidensielt. Opplysningene brukes til å oppfylle avtaler med deg som giver, til å oppfylle organisasjonens rettslige forpliktelser i forhold til skattelov og regnskapslov og til å fremme vår berettigede interesse i å drive informasjon og innsamling av midler for LHL. Behandlingen skjer i henhold til Personvernforordningens artikkel 6, punkt 1b) og 1 f).

Vi utleverer ikke personopplysninger til andre, med unntak av innrapportering av skattefradrag til skattemyndighetene (ved gitt samtykke), og ved bistand fra våre samarbeidspartnere. Vi har sikret oss at dine personopplysninger er trygge hos våre underleverandører og samarbeidspartnere gjennom databehandleravtaler. Disse sikrer trygg overføring av data og at de kun benyttes til det oppdraget gjelder, som for eksempel bistand til utsendelse av brev, e-post og SMS, vedlikehold og support av vår giverdatabase, eller å sikre at personopplysningene vi har om våre givere er korrekte.

Du har rett til å kreve innsyn, sletting eller retting av dine personopplysninger og samtykker. Unødvendige opplysningene vil bli slettet når oppbevaring ikke lenger er nødvendig ut fra formålet med oppbevaringen.

Det er frivillig å oppgi personopplysninger, det er mulig å støtte oss anonymt dersom du ønsker det.

Les vår personvernerklæring

Reservasjoner og samtykker

Vi kontakter våre givere med informasjon om arbeidet vårt og med forespørsel om støtte. Du bestemmer selv hva slags informasjon og henvendelser du ønsker. Dersom du ønsker å reservere deg mot brev, telefoner, e-post, SMS eller andre former for kontakt, kan du kontakte oss.

Behandlingsansvarlig

LHL har det overordnede ansvaret for behandling av personopplysningene. LHL har organisasjonsnummer 940 190 738.

Dette gjelder også LHL Astma og allergi og LHL Hjerneslag og Afasi, begge er interesseorganisasjoner i LHL, og for LHL Førstehjelp. Alle er en del av LHL, med samme organisasjonsnummer.

LHLs medlem- og giverservice

Telefon

Telefon: 22 79 90 00

Åpen hverdager, kl. 8–16

E-post: / Kontaktskjema