Hopp direkte til innhold
Fra bassenget på Unicare Røros
Foto: Rune Eide

LHL Transplantert

Bli medlem

Interessegruppe for personer som har fått nytt hjerte og/eller nye lunger, eller venter transplantasjon.

LHL Transplantert ble stiftet i 1987 av en håndfull hjertetransplanterte. Senere ble også lungetransplanterte innlemmet. LHL Transplantert er en egen interessegruppe i LHL for mennesker som er hjerte- og/eller lungetransplanterte eller står på venteliste for en slik operasjon, samt deres pårørende.

Dette gjør vi

Først og fremst ønsker interessegruppen å være medmennesker og dele erfaringer. Gjennom LHL Transplantert kan du få kontakt med en likeperson som kan være en god samtalepartner i en vanskelig situasjon. Våre likepersoner er selv hjerte- og/eller lungetransplanterte, og har erfaringer som kan hjelpe deg et stykke på veien videre.

  • Vi gir ut medlemsbladet "Organet" en gang i året.
  • Vi gir økonomisk hjelp fra eget sosialt fond til personer som er havnet i en akutt økonomisk situasjon grunnet sykdom/transplantasjon. Ta kontakt med LHL for å bidra til fondet eller søke fra fondet.
  • Vi arrangerer kurs og konferanser om det å være hjerte- og/eller lungetransplantert.
  • Vi legger til rette for deltagelse i Europeiske leker for transplanterte, som arrangeres hvert annet år. Dette for å stimulere til fysisk aktivitet, som er særdeles viktig for transplanterte.

LHL Transplantert

Informasjon om interessegruppen for hjerte- og lungetransplanterte: LHL Transplantert (pdf).

Kontakt oss

E-post

E-post:

Facebook

Følg oss på Facebook

Følg også Transplantertes Idrettsforening (TIF) på Facebook

Instagram

Følg oss på Instagram

Gruppe

Arbeidsutvalg:
(leder), telefon 91 80 59 66.

/link/779fed2ef01749c78e6fa52e42aa4daa.aspx

Ingen transplantasjon uten organdonasjon

Bare et fåtall land har flere organdonorer enn Norge sett i forhold til folketallet, men også her er det mangel på organer.

Stiftelsen Organdonasjon gjør et viktig arbeid for å informere om organdonasjon. Målet er at alle som trenger et nytt, livreddende organ skal få det. Stiftelsen står bak donorkortet. Donorkortet dokumenterer at du sier ja til organdonasjon. For at dine nærmeste skal kunne bekrefte din beslutning, må du informere dem om ditt standpunkt.

Gå til Stiftelsen Organdonasjon