Hopp direkte til innhold

LHL Transplantert

Interessegruppe for personer som har fått nytt hjerte og/eller nye lunger, eller venter transplantasjon.

LHL Transplantert ble stiftet i 1987 av en håndfull hjertetransplanterte. Senere ble også lungetransplanterte innlemmet. LHL Transplantert er en egen interessegruppe i LHL for mennesker som er hjerte- og/eller lunge- transplanterte eller står på venteliste for en slik operasjon, samt deres pårørende.

Hva gjør LHL Transplantert?

Først og fremst ønsker interessegruppen å være medmennesker og dele erfaringer. Gjennom LHL Transplantert kan du få kontakt med en likeperson som kan være en god samtalepartner i en vanskelig situasjon. Våre likepersoner er selv hjerte- og/eller lungetransplantert, og har erfaringer som kan hjelpe deg et stykke på veien videre.

  • Vi gir ut medlemsbladet «Organet» to ganger i året.
  • Vi gir økonomisk hjelp fra eget sosialt fond til personer som er havnet i en akutt økonomisk situasjon grunnet sykdom/transplantasjon. Ta kontakt med LHL for å bidra til fondet eller søke fra fondet.
  • Vi arrangerer kurs og konferanser om det å være hjerte- og/eller lungetransplantert.
  • Vi legger til rette for deltagelse i Europeiske leker for transplanterte, som arrangeres hvert annet år. Dette for å stimulere til fysisk aktivitet, som er særdeles viktig for transplanterte.

Kontakt oss

Følg oss på Facebook

Ellisiv Stifoss-Hanssen (leder)
Telefon 942 78 268

LHL Transplantert

Informasjon om interessegruppen for hjerte- og lungetransplanterte; LHL Transplantert (pdf).

Nyttige lenker

Bli medlem i LHL Transplantert

Alle som har gjennomgått en hjerte- og/eller lungetransplantasjon eller som står på venteliste for en slik operasjon, samt pårørende, kan være medlem hos LHL Transplantert.

Bli medlem

Som medlem i LHL Transplantert er du automatisk medlem i LHL. Som medlem får du bl.a. tilsendt medlemsbladet "Organet" og nyhetsbrev på e-post.

Snakk med en likeperson

Har du behov for å snakke med andre som har vært i eller er i samme situasjon? Lurer du på hvordan andre takler sykdom? Vi har egne likepersoner som du kan ringe.

Likepersonslinjen

En likeperson er en som har egenerfaring med sykdom, som pasient eller som pårørende. Mer om likepersoner i LHL.

Telefon: 22 79 90 90. Åpen: hverdager kl. 12–18

  • Tastevalg 1 for hjerte- eller lungesykdom
  • Tastevalg 2 for hjerneslag
  • Tastevalg 3 for hjerte- eller lungetransplantasjon
/link/779fed2ef01749c78e6fa52e42aa4daa.aspx

Ingen transplantasjon uten organdonasjon

Bare et fåtall land har flere organdonorer enn Norge sett i forhold til folketallet, men også her er det mangel på organer.

Stiftelsen Organdonasjon gjør et viktig arbeid for å informere om organdonasjon. Målet er at alle som trenger et nytt, livreddende organ skal få det. Stiftelsen står bak donorkortet. Donorkortet dokumenterer at du sier ja til organdonasjon. For at dine nærmeste skal kunne bekrefte din beslutning, må du informere dem om ditt standpunkt.

Gå til Stiftelsen Organdonasjon 

Likepersoner i LHL Transplantert

Arne Henriksen

Arne Henriksen

Likeperson for LHL Transplantert

Tlf: 22 79 90 90 (952 51 004)

Arne fikk ny hjerteklaff og pacemaker i 2003, og ble hjertetransplantert i 2008. Arne arbeider 50 % og ønsker å bidra positivt ved å være tilstede og dele egne erfaringer.

Bente Ridder-Nielsen

Bente Ridder-Nielsen

Likeperson for interessegruppene LHL Alfa-1 og LHL Transplantert

Tlf: 22 79 90 90 (901 47 118)

Bente fikk diagnosen alfa-1-antitrypsinmangel i 1992 og utviklet gradvis alvorlig grad av emfysem. I 2013 ble hun lungetransplantert. Med kronisk sykdom gjennomlever man mange faser i årenes løp.

For Bente har det vært viktig å ha kontakt med andre. Det å drøfte og dele erfaringer bidrar til å få krefter til å møte ulike utfordringer.

Tore André Bjørge

Tore André Bjørge

Likeperson for LHL Transplantert og LHL Hjerneslag

Tlf: 22 79 90 90 (905 59 682)

Tore André fikk påvist hjertesvikt i 2010 og ble transplantert i 2011. Han har også erfart å gå med hjertepumpe (LVAD) i påvente av transplantasjon og føler seg svært heldig som har fått et nytt hjerte.

Tore André fikk også et hjerneslag i 2012 og er aktiv som likeperson også for denne diagnosen.