Hopp direkte til innhold

Vafler uten melk, egg og gluten

Bilde av en vaffel.

Vaffeldagen feires 25. mars og er en strålende anledning til å finne frem vaffeljernet. Her får du en vaffeloppskrift uten melk, egg og gluten.

Ingredienser:

  • 5 dl væske – bland gjerne like deler rismelk, havremelk og vann
  • 5 dl hvetemel eller glutenfritt mel
  • 1 ts bakepulver 
  • 1 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts No Egg eller Egg replacer 
  • 4 ss maismel
  • 1 dl smeltet melkefri margarin

Slik gjør du:

Pisk sammen væsken, mel, sukker, bakepulver og maismel. Begynn med 2 ½ dl væske og tilsett resten mens du pisker.

Når røren er glatt tilsettes margarin og resten av væsken.

Glutenfritt mel trenger litt mer væske enn hvetemel så om røren blir for tykk tilsettes mer vann.

Kilde: Cappelen Damm - Allergikokebok for hele familien

Publisert 23.03.2017