Hopp direkte til innhold
Foto: Shutterstock

Allergi

Ved allergi er man overfølsom mot stoffer som forekommer naturlig i omgivelsene våre. Disse stoffene er i utgangspunktet ufarlige og de kalles allergener.

Allergier

Inventar, stue
Foto: Shutterstock

Sunnere bolig: et sunt liv i et sunt hjem

Sunnere bolig er et magasin hvor du finner informasjon om inneklima og råd og tips til hvordan du selv kan få et best mulig inneklima i din egen bolig.

Les mer

Podkast om allergi

Hør våre podkast-episoder om allergi:

Podkast om nøtteallergi: Hva er nøtteallergi og hvordan arter dette seg for den som har dette? LHL gir deg råd og tips til hvordan du best mulig kan leve med nøtteallergi.

Podkast om pollenallergi: Hva er pollenallergi og hvordan arter dette seg for den som har dette? LHL gir deg råd og tips til hvordan du best mulig kan leve med pollenallergi, hvilke alternativer har du til vaksinering?

Podkast om melkeallergi: Melkeallergi er den vanligste matallergi hos små barn. Når voksne ikke tåler melk er det melkesukkeret eller laktose man reagerer på. Men hva er forskjellen? Har får du høre og lære om begge tilstandene, og hvordan man kan leve best med melkeallergi. 

Podkast om matallergi i skole og barnehage: Nøttefrie skoler er pasé. I denne episoden setter vi fokus på hvordan barn, foreldre og skole, barnehage sammen kan tilrettelegge for en trygg hverdag med matallergi.

Podkast om rare allergier: I praksis er det mulig å være allergisk mot det aller meste. I denne episoden snakker vi om sjeldne og merkelige allergier, som allergi mot kjøtt, kakerlakker og parasitter. Visste du at katter kan være allergisk mot mennesker?

Podkast om allergivennlige planter og blomster: Hvilke blomster og planter bør du unngå hvis du er allergisk - og hvilke er allergivennlige.

 

Mor og sønn lager mat sammen
Foto: Shutterstock

Allergivennlige oppskrifter

Her finner du gode oppskrifter uten melk, egg, gluten og nøtter.

Gå til oppskrifter