Hopp direkte til innhold

Lakseburger med agurkdressing

Bilde av stekt lakseburger i pitabrød med agurkdressing.
Servér lakseburgerne i pitabrød med litt salat i og agurkdressing ved siden av.

Kjempegode, flotte burgere med over 80 prosent fisk!

Ingredienser for 4 porsjoner

Lakseburger

  • 500 g laksefilet, uten skinn og bein
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts sennep
  • 2 ss dill
  • 0,5 stk purre
  • olje til steking

Agurkdressing

  • 0,5 stk agurk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 ts limesaft
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts sukker
  • grove pitabrød
  • salat

Fremgangsmåte

Finhakk laksen. Ha 2/3 av laksen i en bolle, og rør med en stavmixer. Bland i salt, sennep, dill, og finhakket purre. Ha i de siste laksebitene, og rør rundt. La blandingen stå i kjøleskapet mens du lager agurkdressing:

Riv agurk på rivjern, og bland sammen med finhakket hvitløk, matyoghurt, limesaft og evt. litt salt.

Sett ovnen på 180 grader, og legg pitabrødene i når ovnen er varm.

Ta lakseblandingen ut av kjøleskapet, og form til burgere som stekes i olje til de er passe gylne på begge sider.

Server lakseburgerne i pitabrød med litt salat i (gjerne andre grønnsaker også) og agurkdressing ved siden av.

Næringsinnhold pr. porsjon

Energi    446 kcal
Fett     19,7 g (39 E%)
hvorav mettet fett     2,8 g
Karbohydrater    33 g (31 E%)
Hvorav sukkerarter    2,1 g
Fiber   3,1 g (1 E%)
Protein    32,5 g (30 E%)
Salt     1,8 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.

Publisert 01.08.2014