Hopp direkte til innhold

Kylling med couscous og limeyoghurt

Bilde av stekt kylling med couscous ved siden av.
Gni inn kyllingen med marinaden og strø over sesamfrø. Brun kyllingen i stekepannen, og etterstek den i ovnen.

Saftig kylling og couscous med nordafrikanske smaker.

Ingredienser (4 porsjoner)

Kylling

  • 4 kyllingbryst
  • 2 ss søt chilisaus
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss rapsolje
  • 2 ss sesamfrø

Couscous

  • 6 dl vann
  • 1 terning med grønnsaksbuljong
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 0,5 ts malt kanel
  • 250 g brokkoli i små buketter
  • 4 dl couscous (gjerne fullkorn)
  • 100 g tørket aprikos, strimlet
  • 0,5 dl gresskarfrø uten skall

Limeyoghurt

  • 2 dl yoghurt naturell eller matyoghurt
  • Saft og skall fra 1 lime
  • 1-2 ss finstrimlet mynte
  • 1 ts flytende honning

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200°C. Bland søt chilisaus, soyasaus og rapsolje. Gni inn kyllingen med marinaden, og strø over sesamfrø. Brun kyllingen på alle sider i stekepannen, og etterstek den i ovnen på 10-12 minutter.

Kok opp vann og buljong med gurkemeie og kanel. Legg i brokkolibukettene, og la dem koke et par minutter. Ta bukettene opp av buljongen. Rør inn couscousgryn, legg på lokk og ta gryten av varmen. La couscousen stå og svelle i 6-7 minutter.

Rør i couscousen med en gaffel, og bland i aprikosstrimler, brokkolibuketter og gresskarfrø.

Bland alle ingrediensene til limeyoghurten og server den ved siden av kyllingen og couscous.

Næringsinnhold pr. porsjon

Energi    265 kcal
Fett      9,4 (31 E%)
hvorav mettet fett      1,6 g
Karbohydrater     11,0 g (21 E%)
Hvorav sukkerarter      6,3 g
Fiber     5,1 g (4 E%)
Protein     26,9 g (42 E%)
Salt      1,9 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.

Her finner du flere gode middagsoppskrifter.

Publisert 01.08.2014