Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Kylling med couscous og limeyoghurt
Foto: Synøve Dreyer

Kylling med couscous og limeyoghurt

Saftig kylling og couscous med nordafrikanske smaker.

Gni inn kyllingen med marinaden og strø over sesamfrø. Brun kyllingen i stekepannen, og etterstek den i ovnen. 

Ingredienser

  • 4 kyllingbryst
  • 2 ss søt chilisaus
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss rapsolje
  • 2 ss sesamfrø
  • 6 dl vann
  • 1 terning med grønnsaksbuljong
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 0,5 ts malt kanel
  • 250 g brokkoli i små buketter
  • 4 dl couscous (gjerne fullkorn)
  • 100 g tørket aprikos, strimlet
  • 0,5 dl gresskarfrø uten skall
  • 2 dl yoghurt naturell eller matyoghurt
  • Saft og skall fra 1 lime
  • 1–2 ss finstrimlet mynte
  • 1 ts flytende honning

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200°C. Bland søt chilisaus, soyasaus og rapsolje. Gni inn kyllingen med marinaden, og strø over sesamfrø. Brun kyllingen på alle sider i stekepannen, og etterstek den i ovnen på 10–12 minutter.
  2. Kok opp vann og buljong med gurkemeie og kanel. Legg i brokkolibukettene, og la dem koke et par minutter. Ta bukettene opp av buljongen. Rør inn couscousgryn, legg på lokk og ta gryten av varmen. La couscousen stå og svelle i 6–7 minutter.
  3. Rør i couscousen med en gaffel, og bland i aprikosstrimler, brokkolibuketter og gresskarfrø.
  4. Bland alle ingrediensene til limeyoghurten og server den ved siden av kyllingen og couscous.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 265 kcal
  • Fett 9,4 (31 E%), hvorav mettet fett 1,6 g
  • Karbohydrater 11,0 g (21 E%), hvorav sukkerarter 6,3 g
  • Fiber 5,1 g (4 E%)
  • Protein 26,9 g (42 E%)
  • Salt 1,9 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.