Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Sennepskylling med ovnsbakte grønnsaker
Foto: Shutterstock

Sennepskylling med ovnsbakte grønnsaker

Kyllingfilet gjør dette til en proteinrik, sunn rett med minimalt med mettet fett. Sennep gir kyllingen en spennende og litt skarp smak.

Ingredienser

  • 2 kyllingfileter
  • rapsolje/olivenolje til steking
  • ½ ts. salt/seltin
  • pepper
  • 2 ss. grov sennep eller dijonsennep
  • 1 stk. purreløk i skiver á ca. 2–3 cm.
  • 1 stk. rødløk i båter
  • 3 stk. sjampinjong i skiver
  • 2 stk. gulrot i skiver
  • ½ ss. finhakket ingefær (evt. 1 ts. tørket)
  • en neve frisk timian, finhakket
  • ½ ts. salt/Seltin
  • 2 ts. rapsolje/olivenolje
  • 1 boks hakkede tomater
  • 10 stk. mandler delt i 2–3

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180°C (varmluftsovn) og brun kyllingfiletene i stekepanne, ca. 3–5 minutter på hver side. Legg de brunede kyllingfiletene på et fat, pensle dem med sennep og krydre med salt eller Seltin og pepper.
  2. Bland grønnsakene med ingefær, timian, salt og rapsolje/olivenolje i en ildfast form. Hell boksen med hakkede tomater og mandler over grønnsakene. Legg kyllingfiletene på toppen av formen, og dryss litt mer timian over.
  3. Sett formen i ovnen, la den stå i ca. 20 minutter.
  4. Server med fullkornsris, couscous eller lignende.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 390 kcal
  • Fett 11 gr, hvorav mettet fett 1 gr
  • Karbohydrater 24 gr
  • Fiber 9,6 gr
  • Protein 44 gr
  • Salt 3,2 gr / Seltin 2 gr