Hopp direkte til innhold
Matoppskrifter

Julemuffins med jordbærfyll

Ingredienser til åtte middels store muffins:

  • 100 gram havremel (ca. 5 dl.)
  • 20 gram hvetemel (ca. 1,5 dl.)
  • 2 ss. sukker (evt. sukrin el.l.)
  • 1 ts. bakepulver
  • 1 ts. ingefær
  • ½ ts. kanel
  • ½ ts. nellik
  • 2 eggehviter
  • 2 dl. vann
  • ½ dl lett-jordbærsyltetøy

Fremgangsmetode:

Bland alle ingrediensene, unntatt syltetøyet, i en bakebolle, og rør til du har en jevn røre uten klumper. Hell røren i muffinsformer eller i et muffinsbrett, omtrent 2-3 spiseskjeer i hver form. Stek i ovnen på 180°C i ca. 15 minutter.

Fyll en liten plastpose eller sprøytepose med jordbærsyltetøy, og lag et kremmerhus av posen. Klipp et hull i hjørnet. Når muffinsene er stekt, stikker du et lite hull midt på toppen av dem, og fyller hullene med syltetøyet. Du kan også bruke en teskje til å fylle muffinsen.

La dem stå og avkjøle i noen minutter.

Næringsinnhold pr. stk.:

  • 85 kalorier
  • 0,9 gram fett (hvorav 0,2 gram mettet fett)
  • 12,3 gram karbohydrater (hvorav 4,5 gram sukker)
  • 2,3 gram protein
  • 1 gram fiber
  • 0,2 gram salt

Hvis du bytter ut sukker med annet søtstoff, som f.eks. sukrin, sparer du omtrent 15 kalorier per muffin.