Hopp direkte til innhold

Ertesuppe med mynte og kesam

bilde av en skål med ertesuppe med mynte og kesam
Lag en enkel og sunn suppe til middag. Den smaker godt også!

Denne lager du på få minutter! Serveres med en klatt kesam og et godt rundstykke til dypping.

Ingredienser til 2 porsjoner:

  • ½ ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 2/3 stk. purreløk, hakket
  • 6 dl vann med ½ terning grønnsaksbuljong
  • ½ ts pepper
  • ½ dl mynte
  • 1 pose (ca 5-6 dl) grønne erter, fryste
  • 2 ss mager kesam, 1 % fett

Server gjerne med grove rundstykker.

Slik gjør du:

Varm oljen i en kasserolle. Stek hvitløk og purre blank. Hell i vann og ha i pepper, mynte, erter og buljongterning. Kok opp og la suppen koke i 5 minutter.

Øs av en øse med suppekraft som du tar vare på i et litermål. Bruk en stavmikser eller blender og kjør suppen glatt. Juster konsistensen med den ekstra suppekraften.

Næringsinnhold pr. porsjon (uten rundstykker)

Energi 200 kcal
Fett 4 g (18 E%)
Mettet fett 1 g (4,5 E%)
Umettet fett 2,5 g (11 E%)
Karbohydrater 20 g (41 E%)
Kostfiber 13 g (13 E%)
Protein 14 g (28 E%)
Salt 1 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)

Publisert 24.08.2016