Hopp direkte til innhold

Brokkolisuppe med eple

Bilde av ferdig brokkolisuppe i skål.
Server gjerne med grovt brød, rundstykker eller knekkebrød.

Suppe er mettende, varmende og næringsrikt – kanskje akkurat det du trenger for en vintermiddag?

Forskning viser faktisk at suppe er mer mettende enn “faste” måltider. Lager du suppe fra bunnen av, kan du lage mange spennende varianter og styre saltinnholdet selv. Kombinasjonen brokkoli og eple har du kanskje ikke prøvd før?

Ingredienser for to personer (eller forrett til fire)

  • 1 stor (ca. 500 gram) brokkoli
  • ½ ss olivenolje
  • 1 stor løk, finhakket
  • 1 eple (gjerne Golden Delicious el.l.), uten skall, i terninger
  • 7 dl kyllingkraft/hønsebuljong (1 terning + vann)
  • 2 ½ dl eplejuice eller eplemost
  • 1 ts timian
  • 2 biter sitronskall (kan sløyfes), evt. litt sitronsaft
  • 1 ss fersk eller 1 ts tørket gressløk

Fremgangsmåte

Hakk opp brokkolien i små biter. Varm opp oljen i en middels stor gryte på middels varme. Tilsett hakket løk og eple, og senk varmen. Legg lokk på gryta og la den stå i 10 minutter, eller til løken er blank og eplebitene myke.

Tilsett brokkolibitene i gryta, samt kraft og eplejuice/-most. Tilsett så timian og biter av sitronskall, dersom du har det. Kok opp. Reduser varmen igjen og la det småkoke i 20 minutter.

Ta gryta av platen. Fjern sitronskallet hvis du har hatt det oppi. Bruk en stavmikser (evt. foodprocessor eller blender) for å mose suppen jevn og kremete.

Tilsett krydder etter smak. Pynt med gressløk. Server gjerne med grovt brød, rundstykker eller knekkebrød.

Næringsinnhold pr. porsjon:

Energi 220 kcal
Fett 4 g
Hvorav  mettet fett 0,4 g
Karbohydrater 31 g
Protein 11 g
Fiber 11 g
Salt 3 g

Publisert 30.01.2014