Hopp direkte til innhold

Spinatsuppe med egg

Bilde av skål med tomatsuppe og kokt egg på rutete duk.
Servér suppen med hardkokt egg, og grovt brød ved siden av.

Lettvint og næringsrik suppe. Få ingredienser, men mye smak.

Ingredienser for 2 porsjoner

  • 1 pk frossen spinat
  • ½ purre
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 6 dl kyllingbuljong
  • 1 dl H-melk eller matfløte
  • Frisk persille
  • Salt + pepper
  • 2 egg

Fremgangsmåte

Varm opp oljen i en gryte, og ha nedi finhakket løk og hvitløk. Hell over buljong, og ha nedi finhakket purre, persille og spinat. La suppen koke 5-10 minutter på svak varme. Ha nedi melk eller matfløte, og la suppen koke et par minutter. Server med hardkokt egg, og evt. litt brød ved siden av.

Næringsinnhold pr. porsjon

Energi    271 kcal
Fett     21,4 g (70 E%)
hvorav mettet fett 5,3 g
Karbohydrater 6,2 g (11 E%)
Hvorav sukkerarter 4,3 g
Fiber   2,5 g (2 E%)
Protein    13 g (19 E%)
Salt     0,3 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)

Publisert 23.09.2014