Hopp direkte til innhold

Ovnsbakt rosenkål med eple og karamellisert løk

Passer godt som tilbehør til for eksempel kalkun eller juleskinke.

Ingredienser til to porsjoner

  • 300 gram rosenkål (ca. en pakke), kuttet i to
  • 1 stort, rødt eple i terninger
  • 1 ss olivenolje eller rapsolje
  • 1 middels stor gul løk, i tynne skiver
  • 1 ts honning eller lønnesirup (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 °C.

Bland rosenkål og eplebiter sammen med ½ ss olje og eventuelt en liten klype salt/Seltin. Legg rosenkålen og eplebitene utover et stekebrett med bakepapir.

Sett brettet i ovnen når ovnen er varm, og la det steke i ca. 20 minutter eller til rosenkålen er mør. Snu gjerne rosenkålen og eplebitene halvveis i steketiden.

Når du har satt rosenkålen og eplebitene i ovnen, steker du løken sammen med resten av oljen i en stekepanne eller gryte på middels høy varme. Når løken begynner å bli brun, senker du varmen til lav, og lar løken surre i omtrent 20 minutter. Rør av og til. Bland inn honning/sirup i løken helt til slutt.

Bland bakt rosenkål og eple med den karamelliserte løken, og server med én gang. 

Næringsinnhold per porsjon

Energi 177 kcal
Fett 6 g (30 E%)
Mettet fett 0,5 g
Umettet fett 5 g
Karbohydrater 18,5 g (42 E%)
Sukkerarter 17,7 g
Fiber 8,7 g (10 E%)
Protein 8,3 g (19 E%)
Salt 0,9 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)

Publisert 18.12.2014