Hopp direkte til innhold

Quinoasalat med koriander, mango og chili

Bilde av skål med ferdig quinoasalat.
Denne superenkle vegetarretten får en spennende vri med koriander, mango, chili og lime.

Quinoa er et nytt innslag i nordmenns kosthold. Disse næringsrike frøene har en delikat smak og kan brukes som et alternativ til for eksempel ris, couscous eller andre gryn. Det kan kokes på samme måte som ris, men koketiden er mye kortere.

Ingredienser til 3 porsjoner

  • 100-120 g Quinoa
  • 1 avokado
  • 1 agurk
  • 1 mango
  • 2-4 vårløk
  • Fersk koriander
  • 100 g valnøtter
  • 1 lime
  • Olje
  • ½ rød chili

Kok quinoa etter anvisning på pakken, og la den avkjøle. Skjær agurk, mango og avokado i biter. Grovhakk valnøtter, og skjær chili i små biter eller tynne ringer. Bland avokado, agurk, mango og vårløk med quinoa og valnøtter. Ha over litt olivenolje. Hakk opp fersk koriander og ha i salaten. Smak til med frisk limesaft.  

Næringsinnhold pr. porsjon

Energi    575 kcal
Fett    39,7 g (30 E%)
hvorav mettet fett 4,7 g
Karbohydrater  39,2 g (61 E%)
Hvorav sukkerarter 14,4 g
Fiber    9,0 g (3 E%)
Protein    12,2 g (9 E%)
Salt     0,12 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)

Publisert 09.10.2014