Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Kyllingburger

Kyllingburger med kikertsalat

Kjøttdeig av kylling/kalkun er magert, og sammen med salaten er dette er et energi- og næringsrikt måltid. Bytt gjerne ut vanlige hamburgerbrød med grove, fiberrike polarbrød med 100 prosent fullkorn, slik vi har gjort her.

Tips: Lag en dressing av for eksempel olje og eddik til å ha over salaten.

Server burgeren i grove polarbrød eller hjemmelagde burgerbrød med salat ved siden av.

Ingredienser

  • 300 g kyllingkjøttdeig
  • ½ ts salt
  • ½ ts grov pepper
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 egg
  • 1 ss potetmel
  • 2 ss vann
  • flytende margarin
  • ½ rødløk
  • 2 grove hamburgerbrød / polarbrød
  • Sennep / Ketchup
  • 1 boks kikerter
  • 1 boks ruccolasalat
  • 3 store tomater
  • ½ agurk
  • 1 gul paprika
  • ½ avokado
  • ½ rødløk

Slik gjør du

  1. Finhakk rødløk og hvitløk, og bland sammen med kyllingkjøttdeig, egg, potetmel og vann. Form til burgere og stek dem i olje eller flytende margarin.
  2. Kutt opp grønnsakene og bland dem til en salat.
  3. Lag gjerne en dressing av for eksempel olje og eddik til å ha over salaten.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi    818 kcal
  • Fett  29,9 g  (31 E%), hvorav mettet fett    6,7 g
  • Karbohydrater    81,6 (44 E%), hvorav sukkerarter     10,6 g
  • Fiber    21,7 g (5 E%)
  • Protein    53,4 g (25 E%)
  • Salt    4,5 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.