Hopp direkte til innhold
Laks med mangosalsa
Foto: Synøve Dreyer

Laks med mangosalsa

Mango og avokado gir en frisk, tropisk vri på laksemiddagen. Med både avokado og laks i samme rett er dette en god kilde til både enumettede og flerumettede fettsyrer.

Porsjoner 4
Tidsbruk 20-40 min
Vanskelighetsgrad Medium

Her finner du oppskrift på en god mangosalsa.

Serveres med asparges og couscous, og klipp gjerne over rikelig med koriander over retten.

Slik gjør du

  1. Stek laksen i ovnen eller i en stekepanne.
  2. Lag couscous etter anvisning på pakken, og kok opp vann til asparges.
  3. La aspargesene koke ferdig rett før fisken er klar (de trenger ca 4–5 min koketid).
  4. Legg en klatt salsa under hvert fiskestykke, server med asparges og couscous, og klipp gjerne over rikelig med koriander over retten.

Næringsinnhold per porsjon

Næringsinnholdet per porsjon laks med mangosalsa og fullkornsbulgur

Energi 618 kcal
Fett 32,8 g (x E%)
hvorav mettet fett 5,7 g
Karbohydrater 32,6 g (x E%)
Hvorav sukkerarter 10,9 g
Fiber 6,7 g (x E%)
Protein 45,3 g (x E%)
Salt 0,32 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.