Hopp direkte til innhold
Havregrøt med frukt
Foto: Synøve Dreyer

Frisk havregrynsgrøt med granateple og kanelmarinert pære

En lekker vri på den gode, gamle havregrøten!

Porsjoner 1
Tidsbruk Under 20 min
Vanskelighetsgrad Enkel

Havregrøten blir enda bedre når du topper den med fersk frukt!

 

Slik gjør du

  1. Tilsett vann, lettmelk, havregryn og salt i en liten kasserolle. Kok opp og småkok til grøten har tyknet. Husk å røre så den ikke svir seg i bunnen.
  2. Bland pærebiter og kanel godt sammen. Ta granateplekjernene ut av skallet.
  3. Ha grøten i en skål. Dryss pære og granateple over og gi retten en ørlite dryss sukker til slutt (evt. annet søtstoff).

Næringsinnhold per porsjon

Energi 400 kcal
Fett 6 g (14 E%)
Mettet fett 1 g (2 E%)
Umettet fett 3 g (7 E%)
Karbohydrater 38 g (64 E%)
Kostfiber 16 g (8 E%)
Protein 14 g (14 E%)
Salt 1 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)