Frokostglass med yoghurt, bær og honningristede havregryn
Få en frisk start på dagen i sommer med et frokostglass med ristet havregryn og yoghurt. Det er både sunt og mettende, og ikke minst lett å lage.
Porsjoner
1
Tidsbruk
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Havregryn er naturlig glutenfritt, og gir god tekstur i denne lette, friske frokosten.
Bruk frukt og bær du liker og tåler. Det finns melkefri erstatning for yoghurt som heter havregurt for de som ikke tåler melk.
Passer også godt som en frisk dessert!
Ingredienser
- 3 ss havregryn (lettkokte/små)
- ½ ts honning
- 1 ½ dl friske bringebær
- 1 ½ dl friske blåbær
- 2 dl yoghurt naturell
- 1 ts flytende honning til topping
Slik gjør du
- Rist havregrynene i tørr stekepanne til de får litt brunfarge. Ta stekepannen av platen, tilsett ½ ts honning og bland det hele raskt sammen.
- Legg lagvis honningristede havregryn, yoghurt og bær i et høyt glass. Risle over 1 ts honning på bærene.
Næringsinnhold per porsjon
Type | Mengde |
---|---|
Energi | 324 kcal |
Fett | 9 g |
Hvorav mettet fett | 5 g |
Karbohydrater | 44 g |
Tilsatt sukker | 13 g |
Fiber | 9 g |
Protein | 12 g |
Salt | 0,2 g |