Hopp direkte til innhold
Langtidshevet brød med honning

Langtidshevet brød med honning

Gir ett stort eller to middels store brød.

Porsjoner 1
Tidsbruk Over 60 min
Vanskelighetsgrad Medium

Brødet er grovt (inneholder 60 % fullkorn) og oppfyller kriteriene for Nøkkelhullsmerket.

Slik gjør du

  1. Rør ut gjæren i det lunkne vannet, og rør i yoghurt, honning og sammalt mel. La fordeigen stå tildekket i en halv time.
  2. Tilsett salt og hvetemel. Elt hele deigen sammen til den er smidig, gjerne i kjøkkenmaskin. La deigen heve tildekket i ca. tre timer i romtemperatur.
  3. Form deigen til et stort, ovalt brød (som et landbrød) på en stekeplate med bakepapir, eller fyll to brødformer. La brødet etterheve ca. 20 minutter med et håndkle over.
  4. Forvarm stekeovnen til 200°C. Pensle brødene med vann og snitt overflaten med en skarp kniv. Dryss litt hvetemel eller havregryn over.
  5. Stek brødet ved 200°C i ca. 40–45 minutter på nederste rille.

Næringsinnhold per porsjon

Energi 232 kcal
Fett 1,8 g
Hvorav mettet fett 0,4 g
Karbohydrater 41,3 g
Hvorav sukkerarter 3,6 g
Protein 9 g
Fiber 5,8 g
Salt 0,7 g

Basert på en oppskrift fra Hjerteforeningen i Danmark.