Hopp direkte til innhold

Tunfisk med mango og avokadosalsa og wasabimajones

Bilde av tunfisk med mango og avokadosalsa og wasabimajones
Tunfisken stekes på sterk varme til den er gyllen på begge sider, men rød inni.

Hva sa du? Wasabi? Wasabi er en skarp, grønn puré som tradisjonelt lages av roten Wasabia japonica, som er beslektet med pepperrot. I butikken finner du som regel wasabi på tube.

Ingredienser (4 porsjoner)

Stekt tunfisk

  • 150 g fersk tunfisk per pers
  • 1 ss fenikkelfrø
  • salt + pepper
  • olje til steking

Mango og avokadosalsa

  • 1 mango
  • 1-2 avokado
  • ½ rødløk
  • ½ chili
  • saft av ½ lime

Wasabimajones

  • 2 eggeplommer
  • 1 ts revet ingefær
  • 1/2 ts wasabi på tube
  • 4 ss soyasaus
  • saften fra 1 lime
  • 2 dl rapsolje

Ovnsstekte potetbåter

  • 10 poteter
  • olje til steking
  • Salt og pepper
  • 1 fedd hvitløk

Fremgangsmåte

Dryss tunfisken med fennikelfrø, salt og kvernet pepper. Stek den på sterk varme i litt olje til den er gyllen på begge sider men rød inni (ca. 1-2 min på hver side). Avkjøl fisken i kjøleskap ca. 1 time, og skjær opp. Fisken kan også serveres varm.

Lag wasabimajones ved å ha alle ingrediensene bortsett fra olje i en bolle. Kjør med stavmikser og spe gradvis med olje.

Skrell mango og avokado, fjern steinene, og kutt frukten i små terninger. Finhakk løken, skjær chili i tynne skiver og bland sammen med avokado og mango. Press over limesaft.

Vask og kutt poteter i båter. Ha dem i en langpanne med litt olje, salt og pepper. Skrell hvitløk, press den flat og legg sammen med potetene. Stek dem i ovnen i 30-40 minutter på 180 grader. Rør i dem innimellom.

Legg mango- og avokadosalsa på hver tallerken. Skjær tunfisken i skiver og legg oppå salsaen. Server med potetbåter og wasabimajones.

Næringsinnhold pr. porsjon

Energi    893 kcal
Fett    62,5 g (62 E%)
hvorav mettet fett    6,9 g
Karbohydrater    38,1 g (19 E%)
Hvorav sukkerarter     12,8 g
Fiber    7,1 g (2 E%)
Protein    42,5 g (19 E%)
Salt     1,89 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.

Publisert 01.08.2014