Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Om LHL Sepsis og Meningitt

LHL Sepsis og Meningitt vil arbeide for at de som er berørt av Sepsis eller Meningitt skal kunne ha en plass å henvende seg for støtte, råd og fellesskap.

 

Les den sterke historien til Marte, leder i interessegruppen: Mistet datteren Ariel Helene

Arbeidsområder

  • Økt fokus på sepsis og meningitt i Norge ved å spre kunnskap i media, helsesenter, barnehage/skoler, konferanser og via sosiale medier
  • Likepersonarbeid og støtte for både pasienter og pårørende
  • Øke kompetanse i helsevesenet på både behandling og rehabilitering
  • Flere rettigheter for rehabilitering
  • Forskning på raskere diagnostikk, behandling og rehabilitering
  • Vaksinasjon for Meningitt (barn/ungdom)

Sepsis (blodforgiftning) er en alvorlig sykdom som oppstår når bakterier kommer inn i blodbanen og sprer seg til kroppens organer. På verdensbasis dør mellom 6 og 10 millioner mennesker hvert år av Sepsis, og om lag 3 av 1000 voksne mennesker får blodforgiftning i Norge årlig. Selv om hovedgruppen er voksne, kan Sepsis ramme i alle aldre.

Les mer om sepsis

Ved større fokus på sykdommen håper vi på å kunne redde liv ved at flere er oppmerksom på symptomene, da rask behandling er alfa og omega for å overleve uten varige skader.

Meningitt (hjernehinnebetennelse) er en betennelse i hinnene som dekker hjernen og ryggmargen. Hvert år rammes over 5 millioner mennesker over hele verden av hjernehinnebetennelse. Meningitt kan være forårsaket av bakterier, virus, sopp og parasitter. Bakteriell meningitt er en svært alvorlig og akutt sykdom som kan føre til permanent uførhet eller død. Det er rundt 300 000 dødsfall rundt om i verden hvert år. Mest utsatt er barn og ungdom, men alle aldersgrupper kan få Meningitt.

Vi ønsker å få ut mer informasjon om sykdommen og vaksiner til de norske folk og helsevesenet for tidlig diagnostikk og forebygging. Det kan redde mange liv!

Har du mistanke om at noen av dine nærmeste har Sepsis eller Meningitt, ring lege/113.

Ønsker du å bidra?

Med tanke på hvor mange som blir berørt av dette hvert eneste år, tror vi at det er mange der ute med sine egne historier. Kanskje er dette noe nettopp du kjenner at du interesserer deg for?

Vi er tre personer i interessegruppen, men vi har plass til mange fler. Er du interessert i sepsis og/eller meningitt, kan bruke litt av din fritid på dette, og ønsker å gjøre en forskjell? Ta kontakt!