Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Fra bassenget på Unicare Røros
Foto: Rune Eide

Spesialisert rehabilitering ved Unicare Røros

Unicare Røros tilbyr nå et tilpasset rehabiliteringsprogram for deg som har gjennomgått hjerte- eller lungetransplantasjon. Programmet gjennomføres som et gruppeopphold på 3-4 uker.

Dine utfordringer, funksjon og målsetting danner grunnlaget for programmets innhold og varighet. Våre fagpersoner bidrar med utforming av mål og samarbeider med deg gjennom hele oppholdet for å nå disse.

Rehabiliteringsprogrammet består av hovedområdene medisinsk vurdering, veiledet trening, hverdagsmestring, livsstilsendring, arbeidsliv og psykososial støtte. Du vil få en tilpasset timeplan for oppholdet som inneholder trening, undervisning, veiledning og oppfølging hos relevante fagpersoner. Sammen jobber vi med motivasjon for vedlikehold eller endring av livsstil, symptomkontroll og mestring av sykdommen.

Rehabiliteringsteamet består blant annet av lege, sykepleier, fysioterapeut, ernæringsfysiolog og ergoterapeut. Programmet er basert på vitenskapelig forskning, klinisk erfaring og ikke minst brukerkunnskap.

unicare-roros.jpg

Søknadsprosedyre

Henvisning fra fastlege, poliklinikk og privatpraktiserende avtalespesialister sendes til Regional Koordinerende Enhet (RKE) for rehabilitering.

Henvisning fra sykehus sendes direkte til Unicare Røros.

Egenandel

Egenandel for oppholdet regnes inn under egenandelstak 2. Pr. 01.01.2020 er egenandel 150 kron er per døgn (årlig prisjustering).

https://unicare.no/tjenester/rehabilitering/vare-enheter/unicare-roros/