Hopp direkte til innhold

Korona

Se vår temaside om koronavirus

Viktig melding
Foto: Molly Borman-Pullen

LHL PAH - Pulmonal hypertensjon

Interessegruppe for mennesker med forhøyet trykk i lungekretsløpet og deres pårørende.

Pulmonal hypertensjon (PHA) rammer kun et fåtall mennesker i Norge og Norden. Kanskje nettopp derfor er en interessegruppe viktig for dem som er rammet av sykdommen og deres pårørende.

Interessegruppen kalles ofte PHA Norge, navnet er LHL PAH - Pulmonal hypertensjon . På interessegruppens egne nettsider finner du blant annet diskusjonsforum, blogger og medisinsk informasjon. LHL PHA på Facebook

Les mer om Pulmonal hypertensjon

Arbeidsutvalget

Kontakt oss på e-post lhl.pah@lhl.no

  • Sølvi Molnes (leder)
  • Anne Puente
  • Ina Lill Øwre Torp
  • Odd Erling Børstad

Snakk med en likemann

Har du behov for å snakke med andre som har vært i eller er i samme situasjon? Lurer du på hvordan andre takler sykdom? Vi har egne likemenn som du kan ringe.

Likepersoner i LHL PAH - Pulmonal hypertensjon

Inger-Lise Sæther

Inger-Lise Sæther

Likeperson for LHL PAH

Tlf: 982 08 464

– Etter å ha vært syk i 2 år fikk jeg i desember 2004 diagnosen Idiopatisk Pulmonal Arteriel Hypertension, PAH. Å leve med en kronisk og progredierende sykdom kan kreve fysisk styrke, psykisk utholdenhet og sosial støtte. Jeg vil gjerne hjelpe og lytte til andre som har behov for en samtalepartner.

Sølvi Molnes

Sølvi Molnes

Likeperson for LHL PAH

Tlf: 986 07 385

– Da jeg selv ble syk og fikk diagnosen Pulmonal Arteriell hypertenson (PAH) savnet jeg veldig noen  å snakke med, noen som selv hadde sykdommen og som hadde erfaringer med hvordan det var å leve med PAH.

Jeg jobber daglig som spesialsykepleier på en lungeklinikk, men har også erfaringer fra det å være pårørende til alvorlige syke.

De erfaringer jeg har gjort meg som sykepleier, pårørende, og nå som pasient, ønsker jeg å kunne dele med andre som har diagnosen PAH.

Ina Lill Øwre Torp

Ina Lill Øwre Torp

Likeperson for unge i LHL PAH

Tlf: 97 68 14 13

Jeg fikk diagnosen idiopatisk pulmonal arteriell hypertensjon da jeg var 26 år, etter mange år som syk.

Jeg har gått igjennom og bearbeidet mye sorg og frustrasjon over å få en så alvorlig sykdom, og det å bli ufrivillig barnløs på grunn av sykdommen.

Det jeg manglet når jeg gikk gjennom disse prosessene var noen å prate med som forsto hvordan jeg hadde det, nå ønsker jeg å være den støtten for andre som opplever å få denne sykdommen, slik at andre skal slippe å føle seg så alene.

Bli medlem i LHL

Har du en diagnose, er pårørende eller ønsker å støtte en interessegruppe? Da kan du bli medlem i LHL. Du kan velge interessefelt i skjema for innmelding.

Bli medlem