Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Pavlova
Foto: Shutterstock

Ferie og høytid

Sommer og vinter. Ferietur eller fest. Halloween. Fastelavn. Påske. Jul. Advent. Her er gode tips.

Mor og sønn lager mat sammen Foto: Shutterstock

Allergivennlige oppskrifter

Her finner du gode oppskrifter uten melk, egg, gluten og nøtter.

Gå til oppskrifter

Se varslet luftkvalitet der du er Sjekk luftkvaliteten

Luftkvalitet i Norge

Sjekk luftkvaliteten der du er i Norge. Her finner du varsling av lokal luftkvalitet for hele Norge akkurat nå, resten av dagen og i morgen. I tillegg finner du informasjon om lokal luftkvalitet.

Sjekk luftkvalitet

Luftkvalitet i verden

Sjekk luftkvaliteten der du er, i verden.

Sjekk luftkvalitet i verden

Fest

Sminke, ansiktsmaling og sensitiv hud

Sminke og ansiktsmaling til barn er som regel ganske ufarlig, iallfall hvis dette blir brukt en sjelden gang. Hvis du tar noen forholdsregler kan også barn som har følsom hud eller eksem kan være med på moroa.

Fest uten nys

Er du allergisk og skal gifte deg, ha konfirmasjon, barnedåp eller en annen type fest? Da kan det være viktig å tenke på at bordpynt, blomsteroppsatser og ikke minst at brudebuketten settes sammen av allergivennlige blomster.

Allergifri fastelavn

Fastelavnsris av bjørk er et fast innslag når vi feirer fastelavn. Med noen små grep kan fastelavn feires uten at personer med allergi blir plaget av pynten vi lager.

Sommer

Atopisk eksem, sommer og sol

De fleste som har atopisk eksem opplever at naturlig sol gir bedring i eksemet og det er dokumentert via studier at sol og saltvann har gunstig effekt på atopisk eksem. Den ultrafiolette UV-strålingen kan imidlertid være skadelig for huden, og derfor er det viktig ikke å oppholde seg lenge i solen uten beskyttelse.

Solkrem og solbeskyttelse

En solkrem skal først og fremst beskytte mot solens farlige stråler, UV-strålene. Tenk på hvilket behov du har og hvor i verden du er, slik at du kan ta de riktige valgene.

Forberedelser før ferieturen

Skal du på ferie? Her er noen tips til hva du bør tenke på før du drar, spesielt hvis du er avhengig av å reise med medisiner i bagasjen.

Tips til en trygg matsommer!

Det er sommer og sol og ferien står for tur! Matallergi er ikke noe hinder for en sommer bugnende av deilige sommersmaker, det gjelder bare å ta noen forhåndsregler!

Inventar, stue Foto: Shutterstock

Sunnere bolig: et sunt liv i et sunt hjem

Sunnere bolig er et magasin hvor du finner informasjon om inneklima og råd og tips til hvordan du selv kan få et best mulig inneklima i din egen bolig.

Les mer