Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Tilbud for deg som er helsepersonell

LHL Hjerneslag er en del av LHL. Vi ivaretar interessene til slagrammede, personer med annen ervervet hjerneskade og pårørende. Vi har et bredt tilbud som kan bidra til en enklere hverdag, både for de vi representerer og for dere som er i daglig kontakt med disse. Dette er tilbud som er gratis å ta i bruk.

Ønsker du å motta tilbud om våre tjenester på e-post en gang i blant? Her melder du deg på nyhetsbrev

Magasinet SlagNytt & Afasiposten

SlagNytt & Afasiposten er LHL Hjerneslag og Afasi sitt magasin om hjernehelse, hjerneslag og afasi. Magasinet inneholder nyheter, temaartikler, kronikker og intervjuer med brukere og eksperter. Ønsker du magasinet tilsendt, send e-post til

Informasjonsbrosjyrer

Disse kan lastes ned digitalt, eller du kan bestille i vår nettbutikk. De er gratis, og det er gratis frakt. Brosjyrene er skrevet av anerkjente fagpersoner og med innspill fra slagrammede og pårørende.

Magasiner på nett: 

Brosjyre

Slag hos barn. En håndbok for familier.
Nett-magasin om slag hos barn. Vi håper dette er til hjelp, for både barn, ungdom, pårørende og andre. 

Brosjyre

Egentrening etter hjerneslag

Her vil pasienter og pårørende finne informasjon om både generelle treningsprinsipper og eksempler på trening i konkrete hverdagslige aktiviteter.

Informasjon om afasi

Verktøy, tips og råd, sjekklister og annet nyttig for helsepersonell som møter mennesker (og deres pårørende) med afasi. 

Informasjonsvideoer, podkast og webinar:

For mange er det være enklere å se på en film, eller lytte til en podkast. Derfor har vi laget et bredt digitalt tilbud som kan være av interesse for både brukere og helsepersonell. Disse kan gjerne også brukes i undervisning.

Filmer | Podkast | Webinarer

Tilbud for helsepersonell

Foredragsholdere

LHL Hjerneslag og Afasi, som gjennom LHL er landets største brukerorganisasjon for slagrammede og pårørende i alle aldre, har mange gode foredragsholdere blant sine tillitsvalgte og medlemmer.

Likepersoner

En likeperson er først og fremst et medmenneske som kan lytte og dele av egne erfaringer. Likepersonen kan være en støtte for andre i en vanskelig livssituasjon og bidra med kunnskap om muligheter som finnes.

Lokallag

LHL har 250 lokallag over hele Norge. Her blir du del av et fellesskap, og kan delta på turer, kurs, møter og treningsgrupper.

Rådgivning - få hjelp av fagfolk

Du kan få hjelp av vår rådgivningstjeneste

LHL Hjerneslag Ung

Nettverk for deg som er ung slagrammet eller pårørende i alderen ca. 18–55 år. Gjennom våre lokale og regionale nettverk kan du treffe andre i samme situasjon.

LHL Hjerneslag Barn og Ungdom

Interessegruppe for barn og ungdom under 18 år med gjennomgått hjerneslag, og deres pårørende.