Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Aktuelt

Minneord til Nina Volden

Det er så mye vi kunne si om deg Nina. Hver og en av oss har en helt spesiell fortelling om å møte deg for første gang. Om det å være ny, om det å være usikker. Du var den som gikk bort til mennesker du aldri hadde møtt og ga dem en klem. Du kjente transplanterte i de fleste land; unge og gamle, fra hjerter til nyrer. Du fikk alle til å kjenne at de hørte til.

Vi transplanterte lever med smerter

Etter å ha lyttet til våre medlemmer gjennom flere år, ved uformelle samtaler og mer formelt på kvinnesamlinger og landssamlinger, hvor smerter har vært ett av mange temaer under forelesninger osv - så har vi forstått at smerter er en utfordring for svært mange transplanterte.

Egen rehabilitering for hjerte- og lungetransplanterte

De aller fleste hjerte- og lungetransplanterte får tilbud om rehabilitering rett etter transplantasjonen. Denne kan foregå på ulike steder i landet. Men på grunn av grunndiagnose og utfordringer som kommer som følge av de immundempende medisinene, er det et livslangt behov for rehabilitering.

Bekymring eller problemløsning?

Det er noe godt med å høre det; vi er normale! Selv om vi skulle ønske vi orket mer, at konsentrasjonen var på topp til enhver tid og at vi ikke, midt i et resonnement, måtte stoppe og si; hva var det jeg skulle si nå?