Hopp direkte til innhold

Korona

Covid-19 har kommet for å bli en del av livet, en stund...

Mange ønsker å holde seg oppdaterte på artikler og studier fra både inn og utland - men det kan være vanskelig å navigere seg gjennom kaoset av informasjonsflyten. Her vil vi dele informasjon fra Rikshospitalet og andre opplysninger vi tror dere kan ha glede av.

Grunnleggende premisser vi har i bakhodet

Vi vet fra før at vi immunsupprimerte blir raskere og mer alvorlig syke av all slags bakterier og virussykdom. Det er konsekvensen av de livsviktige medisinene vi må ta for å beholde organet vårt. At dette også gjelder Covid-19 er ikke overaskende eller mer dramatisk enn før i den forstand. Denne "svakheten" har våre leger og vi tx're tatt hensyn til i hverdagen fra før. Dette kan vi, så vi er gode på smittevern i utgangspunktet.

Transplanterte har dårligere effekt av vaksiner. Dette ser også ut til å gjelde koronavaksinen. Rikshospitalet er igang med en studie av denne effekten hos organtransplanterte, som vil kunne gi noen viktige svar mot slutten av sommeren. Men det er derfor viktig å være forsiktig, til tross for at vi er fullvaksinerte, ettersom vi ennå ikke vet hvor god beskyttelsen er av vår gruppe. I følge Rikshospitalet sier ikke antistoffer alt om hvor effektiv vaksinen er, men hvor mye? Vi venter i spenning på resultatene av studien!

Les mer

Social distancing

Social Distancing is a parody written by my brother Don Stewart to the tune of Islands in the Stream (originally recorded by Kenny Rogers & Dolly Parton)