Hopp direkte til innhold

Smittevern

Kun pasienter med avtale (og evt nødvendig ledsager) har adgang til sykehuset.

Skal du til undersøkelse, behandling eller innleggelse må du begrense antall nærkontakter siste 10 dager i forkant. Begrens bruk av kollektiv transport ved mye smitte i samfunnet. Se også anbefalinger for risikogrupper (fhi.no) og lokale smittevernregler i Ullensaker.

Selv om det åpnes opp igjen nå, vil det av hensyn til våre pasienter fortsatt være strenge smittevernstiltak på sykehuset.

Viktig melding
Foto: Shutterstock

Bare 5-10 % av dem som har hatt brystsmerter går til lege

Brystsmerter er smerter av alle typer som oppleves å komme fra brystet eller brystregionen, og kan være et resultat av en rekke ulike ufarlige eller alvorlige sykdommer.

Svært mange mennesker har en eller annen gang hatt brystsmerter. Men bare 5-10 % av disse søker råd hos lege. Ofte er grunne til smerter i brystet «ufarlig» men ved visse tilfeller kan smertene være symptomer på alvorlige sykdommer.

Smertene i brystet kan kjennes:

  • sviende
  • trykkende
  • dunkende
  • skjærende

Årsak til smerter i brystet?

Smerter i brystet stammer ofte fra hjertet, lungene eller spiserøret, eller fra deler av brystveggen som muskel, skjelett eller hud. Ofte kan brystsmerter også komme fra psykiske årsaker som stress, anspenthet og.

Hvordan finne diagnose ved smerter i brystet

I de fleste tilfeller kan man stille en diagnose etter en legesamtale med pasienten og etter enkle undersøkelser av hjerte, lunger, brystkasse og mage. Ved mistanke om alvorligere sykdommer som hjertekrampe og infarkt vil det være nødvendig å ta EKG.

I de fleste tilfeller av smerter i brystet er det ikke nødvendig med tilleggsundersøkelser for å finne årsaken til smertene.

Foto: Agurtxane Concellon

Vi kan hjelpe deg - les mer om våre utredninger

Les mer

Lege bør kontaktes hvis smertene i brystet:

  • Følges av vanskeligheter med å puste.
  • Oppleves som bekymringsfulle, skremmende og sterke.
  • Forverres ved fysisk aktivitet.
  • Oppstår for første gang og er akutte eller alvorlige.
  • Disse gjelder spesielt om du har økt risiko for hjertesykdom (høyt blodtrykk, høyt kolesterol, diabetes, er overvektig eller røyker).

Vårt tilbud

Les mer om hjerte